ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04 YOL TARİFİ AL

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99 YOL TARİFİ AL

KALİTELİ İMPLANT İLE KALİTESİZ İMPLANT ARASINDAKİ FARKLAR

ANA SAYFA > FAYDALI BİLGİLER

İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant, herhangi bir sebepten ötürü orjinal dişlerinin kaybedilmesinin ardından, orjinal diş görünümünü tekrar kazandırmak ve dişlerin fonksiyonlarını yeniden sağlamak için kişinin çene yapısına uygun olarak hazırlanan ve çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir.
 

İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?

 Diğer yapay diş tedavilerine oranla implant tedavisi çok daha sağlıklı ve kullanımı rahat olan bir uygulamadır. Titanyum malzemeden hazırlanan bu yeni diş kökleri, eksik olan dişlerin yerlerine yerleştirilir,  çene kemiğine ve diğer dişlere bağlantılı olarak uygulanır.
 

İmplant Tedavisinin Önemi?

 20. Yüzyıldan bu yana uygulanan bir yöntem olan implant tedavisi ile gelişen teknoloji ve üretilen yeni malzemeler sayesinde, protez, köprü ve kaplama tedavilerinden çok daha başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Yapay bir diş olan implant diş ve kökü, çene kemiğine yerleştirildikten sonra normal bir dişten farksızdır. Eksik olan dişlerin eksik bir şekilde yeniden kazanılmasını sağlayan implant tedavisi, kişinin hem estetik olarak kendini iyi hissetmesini sağlarken aynı zaman da yaşam kalitesini de arttırmaktadır.
 

İmplant Tedavisi Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sağlık açısından önemli bir uygulama olan implant tedavisinin yapım süreci kadar, kullanılan malzemenin kalitesi de önemlidir. Öncelikle implant uygulaması yapacak olan hekimin bu konuda uzmanlaşmış ve size güven veren, aynı zaman da yaptığı işin bilincinde olan bir hekim olmasına özen gösteriniz. Hekim seçiminde göstereceğiniz titizlik, uzun yıllar boyunca kullanacağınız implantlarınızın sorunsuz bir şekilde uygulanmasını ve zaman içerisinde oluşabilecek olumsuz durumlarda, doğru ve yerinde müdahaleler yapılmasını sağlayacaktır. Titanyumdan üretilen implant malzemelerinin seçimini de yine önemli ve titizlik gösterilmesi geren bir konudur. Kaliteli implant ile kalitesiz implant arasındaki farklar bu noktada ortaya çıkmaktadır. İmplant malzemeleri konusunda hekimin hastayı yönlendirmesi; hastanın çene yapısına, kemik yapısına, implant uygulanacak kemiğin yapısı ve implant tekniği gibi unsurları göz önünde bulundurarak implant malzemelerini seçmesi gerekmektedir. Piyasada pek çok implant malzemesi çeşidi bulunmaktadır. Önemli olan uygulamayı yapacak olan hekimin, en doğru malzemeden yana karar vermesidir. Doğru malzeme ve doğru uygılama neticesinde başarılı sonuçlar elde edilmekte ve implantlar uzun yıllar boyunca sorunsuz olarak kullanıılabilmektedir.