ÜMİTKÖY (0312) 235 40 04 YOL TARİFİ AL

ÇUKURAMBAR (0312) 285 44 99 YOL TARİFİ AL

  • DİŞ ESTETİĞİ UYGULAMALARI
    DİŞ ESTETİĞİ UYGULAMALARI

    ORTODONTİK TEDAVİ UYGULAMALARI

    (Tel Tedavisi, Tel Takılması, Braket Takılması)

  • ÖZEL DENTAL ANK
    ÖZEL DENTAL ANK

    AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

    7/24 HİZMETİNİZDEYİZ

HAKKIMIZDA

2013 aralık ayı itibariyle hizmete açılan Dental Ank Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hasta memnuniyetini ve hasta haklarını...

7 / 24 ACİL DİŞ TEDAVİSİ

Acil diş tedavi ünitemizde hastaların diş ağrılarını dindirmek, gerekiyorsa dişe yapılacak olan tedavi, kanal tedavisi amputasyon gibi tedavileri yapılır.

TEDAVİLER

Uygulmakta olduğumuz tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler.

TEDAVİLER

Online Randevu

ONLİNE RANDEVU

ACİL DİŞ TEDAVİSİ

Sağlık kuruluşlarının acil servisine genellikle acil diş kırılmaları, yoğun diş ağrıları, diş çekiminden sonra kanamanın devam etmesi, dil ve yanak yaralanmaları gibi şikâyetlerle başvurulmaktadır. Bu tarz rahatsızlıklar olduğunda göz ardı edilemeden hemen acil servise gelinmesi oldukça önemlidir.

Diş ağrıları Acil servislerde en sık görülen hastalıklardan biridir. Bu ağrılar başladığında bilinçsizce ve doktor kontrolünde olmadan ilaç kullanmak veya geleneksel yöntemler kullanmaktansa en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Acil diş ağrılarının nedenleri arasında yirmilik dişler (gömülü dişler), diş eti iltihapları, dişte oluşan çürükler, diş eti hastalıkları ( gingiva hastalıkları), diş minesinde oluşmuş olan aşınmalar bulunmaktadır. Diş ağrısı başladığında vakit kaybetmeden acil diş hekimine gidilmelidir. Diş ağrıları hem dayanılmaz hem de kendiliğinden geçmeyen ağrılardır. Kesinlikle uzman bir diş hekimine görünmeli ve ona göre tedavi edilmelidir. Ağrıyan dişin üzerine aspirin, alkol veya her hangi bir ağrı kesici ilaç kullanılmamalıdır. Uygulamış olduğunuz bu ilaçlar ağız içindekini yumuşak dokuda ve diş etlerinde tahriş olmasına neden olur. Acil diş ağrısında öncelikle dişlerin arasında kalmış olan besin artıklarını diş fırçası ve sorasında diş eti kullanarak temizlenmeli ve bir çay bardağı kadar buzlu suyun içerisine yarım çay kaşığı tuz ekleyerek bu elde edilmiş su ile ağız iyice çalkalanmalıdır. Eğer bu diş ağrısı diş iltihabından dolayı oluşmuş ise ve yüzde şişkinliğe sebebiyet vermişse o bölgeye soğuk kompres uygulanmalıdır.

Acil diş tedavisinde diş ağrısından sonra en sık rastlanılan çatlak veya kırık diş rahatsızlıklarıdır. Sert bir şey ısırmak veya sert kabuklu yemiş yemek, yüze alınan darbeler, dişi zayıflatmış olan çürük ve düşme ile dişler çatlar veya kırılabilir. Çatlamış ve kırılmış diş için evde uygulanacak bir tedavi yoktur. Diş kırıklarında çok acil olarak diş hekimine başvurulmalıdır. Bu tür bir durumda acil diş polikliniğine giderken kırılmış olan diş parçaları da alınmalı, ağız ılık su ile çalkalanmalıdır. Kanama var ise üzerine steril bez konarak tampon yapılmalıdır. Kırılan dişin olduğu yanak üzerine buz kompresi yapılmalıdır ki ağrı ve şişlik en aza indirgensin.

Acil diş eti tedavisi aşamasında önemli olan bir diğer rahatsızlıkta yerinden çıkmış dişlerdir. Eğer yeterince hızlı bir şekilde uzman bir diş hekimine gidilirse dişin kurtarılma ihtimali vardır. Diş hekimine gitmeden önce yapılması gereken ilk olarak dişi en uç noktasından tutmak olacaktır. Kök tarafına dokunmaktan kaçınmalıdır. Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise dişin nemli kalmasıdır. Dişi bir kabın içinde süt veya tükürük salgısı ile tutmak dişin kurtarılma ihtimalini arttırmış olacaktır. Dişi tekrar yerine yerleştirmek çok zor bir işlem değildir. Diş hekimi dişin üzerinde kalan kalıntılarını temizleyerek dişi yerine yerleştirir ve çıkmış olan dişin yanındaki dişlere sabitleyici ile tutturulur. Bu yapılan işlemler dişin yerine oturmasını ve iyileşmesini sağlayacaktır.

Dişe saplanmış yabancı cisimler de acil diş apsesi tedavisi yöntemine ihtiyaç duyacağınız bir durumdur. Genelde kabuklu yiyecekler, ufak besin parçaları dişler arasına girer ve çıkarılmazsa enfeksiyon oluşturur. Bu durumda ilk yapılması gereken şey diş ipi ile yabancı cismi çıkarmaya çalışmak olmalıdır. Eğer çıkarılamamışsa acil diş hekimine başvurulmalıdır. Diş tedavisi aşamasında diş hekimlerinde dişlerin daha alt kısımlarına kaçmış olan maddeleri görmek için özel malzemeleri vardır. Hem yabancı cisim dişe ve diş etine zarar vermeden acil diş hekimi tarafından çıkarılmış olur, hem de enfeksiyon olup olmadığı kontrol edilir.